• €84.70

 
levertijd 1-2 Dagen

Boonstoppel Nederlandse Stad en Streekwaaier - Monumenten Kleurenwaaier Exterieur

Product beschrijving van Boonstoppel Kleurenwaaier Nederlandse Stad en Streek

Monumenten Kleurenwaaier exterieur is de oude benaming hiervan. De vernieuwde kleurenwaaier is opgedeeld in twee delen. Een deel Stad en een deel Streek. Op de achterzijde van ieder blad staat de kleurnaam met een korte beschrijving van de herkomst van de kleur.

Stad

Het deel Stad van de kleurenwaaier laat de chronologische ontwikkeling van kleur zien. Op de achterkant van de stalen vindt u dan ook een tijdlijn. Dit deel gaat vooral over het verschil tussen toen en nu, over de tijd-as. Die kleurontwikkeling draait in de eerste plaats om de vraag wat er beschikbaar was. Eerst is er alleen teer, kalk en ijzeroxyde. Over land komen aardpigmenten uit Duitsland en Frankrijk. Van ver weg komen dure purpers, vermiljoen en azuriet. Als de zeehandel op gang komt, bereiken Stockholmer teer en Bremergroen onze havens. Die pigmenten komen aan in de handelscentra, in de steden. Daar worden ze gretig gebruikt om te laten zien dat je deel uitmaakt van de nieuwe wereld, want in de stad wonen de mensen die zich dat kunnen veroorloven.

Streek

Aan het platteland gaat de 'nieuwerwetsigheid' voorbij. Terwijl de stad alle kleurontwikkelingen in zich opzuigt, blijft in de streek alles bij het oude. Het deel Streek gaat dan ook vooral over de ruimte-as,over het verschil tussen hier en daar. Het laat zien welke kleuren en kleurcombinaties karakteristiek zijn voor een bepaald gebied. Dit noemen we traditionele kleuren. Deze kleurtradities bestaan vaak uit een combinatie van twee of drie kleuren en dus zijn de stalen in dit deel combinatiestalen. Op de achterkant van de stalen staat het bijbehorende gebied.

Boonstoppel Kleurenwaaier Nederlandse Stad en Streek bij Verfjob.nl

Boonstoppel Kleurenwaaier Nederlandse Stad en Streek bestelt u online, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heeft u een vraag over Boonstoppel Kleurenwaaier Nederlandse Stad en Streek of een van onze andere producten? Stel uw vraag dan via ons contactformulier of kies bel mij terug-optie. Wij reageren op werkdagen vrijwel direct.

Compleet assortiment kleuren voor het historisch erfgoed en ‘tijdloos’ buitenschilderwerk
Authentieke kleuren zoals Zaans groen, Herengrachtengroen, Brabants oker, Beemstergrijs...
Boonstoppel kleurenwaaier Exterieur

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Gerelateerde producten

RAL Kleurenwaaier K7 Classic - 192 RAL kleuren

RAL Kleurenwaaier K7 Classic - 192 RAL kleuren

Bevat 192 RAL CLASSIC kleuren Vijf kleuren per pagina Eenvoudig 4-cijferig code systeem Afmetingen kleurenvlak 2 x 5 cm Waaiergrootte 5 x 15 cm Gloss finish..

€19,80

Boonstoppel Monumenten Kleurenwaaier Mineraal

Boonstoppel Monumenten Kleurenwaaier Mineraal

Samengesteld kleurenpalet van authentieke kleuren Selectie van 100 kleuren voor minerale ondergronden Kleuren met de speciale pigmenten Direct leverbaar..

€47,25

Sigma Voice of Colour kleurenwaaier / kleurstaal

Sigma Voice of Colour kleurenwaaier / kleurstaal

Voice of Colour is het nieuwe kleurensyteem van Sigma Coatings bestaande uit meer dan 2000 zorgvuldig geselecteerde kleuren Het 60-30-10 principe..

€97,65

Tags: boonstoppel, kleurenwaaier

In verband met de zomervakantie is het mogelijk dat sommige producten met enige vertraging geleverd worden. Op de betreffende productpagina kunt u zien of het door u gewenste product geleverd wordt met een beperkte vertraging.